Kaj povzroča gubice ter kako se boriti proti njim? (Ali z njimi)

AVTOR Uredništvo
Nažalost je staranje naravni del življenja. Medtem ko ni mogoče storiti veliko, da bi čas zavrteli nazaj pa lahko veliko naredite za upočasnitev tega procesa in zmanjšanje posledic staranja na vaši koži.
Različne kreme proti staranju in gubicam so poleg zdrave prehrane ter zadostnega gibanja pomemben dejavnik kako staranje vpliva na naše splošno počutje, zdravje ter stanje kože.

Kreme proti gubam so dopolnilo za vašo kožo saj koži zagotavljajo potrebne vitamine, zaščito ter hranilne snovi, da ohranijo zdravo raven hidracije, čvrstosti in elastičnosti kože.

V tem članku bomo pregledali najpogostejše vzroke nastanka gub, kako kreme delujejo proti staranju in katera kremo mi priporočamo.
Kaj povzroča gubice?
Tehnično gledano nastane guba na koži, ko osnovna podporna vezna struktura kože (tj. Kolagen, elastin, globoke maščobne obloge, naravna olja in prekrvavitev) oslabi zaradi poškodb in / ali naravnega procesa staranja.
Naravno staranje in gubice
Da bi ohranili čvrst in mladosten videz, vaša koža potrebuje pomoč podpornega sistema, da ostane elastična. Sčasoma naše telo ustvari manj podpore, naša koža pa se začne povešati in gubiti. Na primer, ko se staramo, naša telesa od 20. leta starosti naravno proizvedejo 1% manj kolagena na leto. Prav tako ponavadi izgubljamo globoke maščobne obloge pod kožo, sposobnost zadrževanja vlage in elastina. Brez pomoči teh struktur postane naša koža nagnjena k izgubi vlage, tanjšanju in seveda gubam (1).
Naravni faktorji in gubice
Poleg naravnega procesa staranja obstajajo tudi okoljski vzroki za nastanek gub. Čeprav v zvezi z naravnim procesom staranja ni mogoče storiti veliko, dokler ne odkrijemo fontane mladosti, lahko preprečimo prezgodnje staranje z blaženjem izpostavljenosti okoljskim in notranjim vplivom. Nekateri najbolj preprečljivi vzroki gub so sončni vpliv, stres, izpostavljenost kemikalijam in strupom ter slaba prehrana (2). Preučimo nekaj od teh:

Škoda zaradi sonca
Morda največji zunanji dejavnik, ki prispeva k prezgodnjemu staranju je UV sončna škoda. Medtem ko morda mislite, da ste zaščiteni s tem, da ste v notranjosti, lahko UVA žarki (tisti, ki so odgovorni za globoko poškodbo celic in staranje) prodrejo skozi steklo in sčasoma povzročijo temne lise, tanke črte in gubice. Torej, ne glede na to, ali ste znotraj ali zunaj, je uporaba naravne kreme za sončenje, ko ste izpostavljeni sončni svetlobi, ključnega pomena za preprečevanje sončnih poškodb. Prosimo, da izberete ekološko in naravno naravno sončno kremo. Zakaj? Ena od raziskav je pokazala, da so nekatere sončne kreme, ki vsebujejo parabene, dejansko povečale poškodbe kože, ki jih povzroči UV (3, 4)!

Kajenje
Kadilci se soočajo z večjim tveganjem z znaki prezgodnjega staranja kot so gube, kot nekadilci (5). Ena sama cigareta lahko vsebuje več kot 4000 kemikalij. Si predstavljate učinek takšne količine kemikalij na vašo kožo in zdravje? Zdaj veste zakaj kadilci vedno izgledajo precej starejši, kot dejansko so.

Slaba prehrana
Lepa koža prihaja od znotraj! Da se bo vaša koža popravila in obnovila, potrebuje vitalne gradnike, kot so aminokisline iz beljakovin, omega maščobne kisline, vitamine, minerali in cel kup drugih potrebnih hranil. Uravnotežena in zdrava prehrana, bogata z zelenjavo, vitaminom c, ki povečuje kolagen, zdravimi maščobami in pravilno hidracijo, je ključnega pomena za boj proti znakom staranja.

Stres
Ko je vaše telo v stresnem ali tesnobnem stanju, ni najboljše pri popravljanju in vzdrževanju funkcij, ki niso nujne za preživetje, kot je vdrževanje napete in sijajne kože. Hormoni stresa, kot sta kortizol in adrenalin, preusmerijo sredstva telesa za vitalne obrambne funkcije. Poleg tega se v nenehnem stresnem stanju počasi znižuje splošna sposobnost vzdrževanja homeostaze med notranjimi sistemi. Zato rečemo sijoča koža zahteva sijoče stanje duha. Znižajte raven stresa tako, da si privoščite vsaj 6-8 ur rednega spanca, meditiratjte 5-10 minut vsak dan in si redno privoščite vsaj 30-45 minut vadbe ali preporosto dolgi sprehod v naravi.
Katere naravne sestavine so uspešne v boju proti gubicam?
Ko gre za boj proti gubam, v naravnem svetu ni magične sestavine, ki bi odpravila vse gube. Za vzdrževanje napete kože brez plastičnih operacij ali sintetičnih polnil je potrebna dosledna nega kože in zdravo življenje ter prehrana že leta.

Ob tem je veliko naravnih sestavin, ki fantastično vzdržujejo vašo kožo skozi proces staranja in celo odpravljajo znake prezgodnjega staranja, ki jih povzročajo poškodbe sonca ali drugi stresi okolice. To je nekaj aktivnih sestavin, ki jih morate iskati pri naslednji naravni kremi proti gubam: vitamini A, E, B, hialuronska kislina, koencim Q10, kofein, laneno seme, aloje vera, kokosovo olje, retinol.

Obstaja nešteto drugih naravnih sestavin, ki so odlične tudi za zdravljenje gub. Na primer, avokadovo olje, čebelji vosek ter olje grozdnih pečk so vsi učinkoviti borci proti gubam zaradi visoke vsebnosti vitamina C. Dokazano je, da vitamin C spodbuja proizvodnjo kolagena in povečuje hitrost celičnega prometa, hkrati pa gladi kožo in izboljša škodo pred soncem (6).

Pazite na kreme proti gubam, ki oglašujejo kolagen kot aktivno sestavino proti staranju. Kolagen vsebuje veliko preveč molekule, da bi prodrl v kožo dovolj globoko, da bi imel kakršen koli vpliv na hidracijo ali plodnost vaše kože (7, 8). Namesto tega boste morali uporabiti naravno kremo proti gubam, sestavljeno iz kombinacije sestavin, ki spodbujajo ali pomagajo pri proizvodnji in zaščiti kolagena.
Ali kreme in ostali naravni izdelki proti staranju zares delujejo?
Naravne kreme proti gubam in vlažilne kreme proti staranju so odličen način za podporo naravnemu procesu staranja. Ne glede na to, ali želite preprečiti ali zdraviti gube, bodo naravne kreme proti staranju podprle vašo kožo z ohranjanjem zdrave ravni hidracije + hranilnih snovi, potrebnih za popravilo in obnovo kože.

Čeprav ima vsakodnevna uporaba izdelkov proti staranju nekaj skupnih koristi, bo večina koristi, ki jo boste videli od uporabe katerega koli izdelka proti staranju ali proti gubam, začasna. Če prenehate uporabljati izdelek, boste opazili zmanjšanje koristnih učinkov. To pomeni, da je doslednost ključna in da boste ohranili učinke, morate uporabljati svojo naravno kremo proti gubam dnevno in redno.
Kakšna je dobra rutina za nego kože?
Na žalost ni nobene rutine, ki bi ustrezala vsem saj znake staranja povzročajo in se pri vsaki osebi izražajo drugače. Vendar obstajajo nekateri vidiki procesa staranja, ki so precej pogosti. Učinki, kot so tanke črte, gube, povešena koža, razbarvanje ali hiper-pigmentacija, poškodbe sonca in podočnjaki.

Tukaj je vzorčna osnovna rutina za nego kože, ki smo jo sestavili na podlagi raziskav:

Dnevna rutina
Zjutraj + zvečer: Umivanje obraza z naravnim gelom za čiščenje obraza ter hladno vodo
Zjutraj + zvečer: Nanos dnevno/nočne kreme z vlažilnim efektom in UV zaščito
Zjutraj + zvečer: Nanos seruma za zmanjševanje gubic in tankih linij
Zjutraj + zvečer: Nanos kreme za podočnjake
Zvečer: Nanos olja z vitamini za obnovo kože

Tedenska rutina:
Zvečer: Nanos pilinga za globoko čiščenje kože
Zjutraj + zvečer: Nanos maske za zategovanje in očvrstitev kože

Kako najti čisto, naravno in organsko kremo proti gubam?
Preproste naravne sestavine in dosleden pristop k negi kože so vse, kar potrebujete za učinkovit boj proti gubam. Ob dragih obljubah o trenutni mladosti ni treba tvegati svojega zdravja in svojega denarja.

Izogibajte se kremam proti gubam, ki vsebujejo kemične SPF sestavine, kot sta oksibenzon in avobenzon, saj se je pred kratkim pokazalo, da se v visokem nivoju absorbira v krvni obtok po samo enem dnevu uporabe (9). Poleg tega bodo številne lepotne znamke (zlasti premium znamke) svoje izdelke napolnile s polnili, nepotrebnimi ali sintetičnimi konzervansi in drugimi neučinkovitimi dodatki. Torej, kaj v resnici plačujete?
Naravni serum proti globokim gubicam Botox-Power
Z veseljem priporočamo uporabo izdelka Švicarskega porekla Botox-Power, ki vsebuje kombinacijo sestavin, ki skupaj delujejo proti obstoječim gubicam ter zavirajo nastajanje novih.

Naj naštejemo le nekaj sestavin iz tega seruma: Hialuronska kislina, Elastin, Koencim Q10, Olje grozdnih pečk, Kolagen.

Aktivne sestavine izdelka delujejo in odpravljajo: globoke gubice, smejalne linije, akne, suha ter luskasta koža, podbradek in povešena koža, podočnjaki.

Z klikom na spodnji gumb smo vam zagotovili 50% popust na nakup!

Viri:
  1. (2012) Skin anti-aging strategies https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583892/
  2. (2012) Discovering the link between nutrition and skin aging https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583891/
  3. (2006) Methylparaben potentiates UV-induced damage of skin keratinocytes https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16938376
  4. (1996) Chronic sun exposure alters both the content and distribution of dermal glycosaminoglycans. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8881669
  5. (1995) Facial wrinkling in men and women, by smoking status. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1615259/
  6. (2017) The Roles of Vitamin C in Skin Health https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/
  7. 2012) Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583886/
  8. (2017) Ingestion of an Oral Hyaluronan Solution Improves Skin Hydration, Wrinkle Reduction, Elasticity, and Skin Roughness: Results of a Clinical Study https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5871318/
  9. (2019) The Effect of Sunscreen Application Under Maximal Use Conditions on Plasma Concentration of Sunscreen Active Ingredients: A Randomized Clinical Trial JAMA.Published online May 06, 2019. doi:10.1001/jama.2019.5586

2018-2020 © Botox Power Limited. Vse pravice pridržane.

Splošni pogoji poslovanja | Politika zasebnosti | Obvestilo o piškotkih
Made on
Tilda