SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA
S spletno trgovino https://botoxpower.com/slovenija (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja podjetje BOTOX POWER LIMITED (v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji poslovanja vas zavezujejo v trenutku, ko stopite v spletno trgovino https://botoxpower.com/slovenija. Prosimo, pazljivo preberite celotno vsebino splošnih pogojev poslovanja. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Prodaja in dostava blaga je možna na celotnem ozemlju Evropske Unije.
SPLOŠNO
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.
CENE IN VELJAVNOST PONUDBE
Vse cene na spletni strani so dokončne glede na dan naročila. Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema naročila preko e-pošte z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu. Vrednost naročila in strošek poštnine sta razvidna iz cenika na strani za naročilo in v e-mail sporočilu, ki ga dobite po potrditvi naročila. Pridržujemo si pravico do napak pri opisu, ceni in roka dostave. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu 'Naročilo potrjeno'). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji dokončni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
DOSTAVA IN NAČIN PLAČILA
Izdelke, kupljene na spletni strani lahko plačate po povzetju ali s kreditnimi karticami (Visa, Mastercard). V primeru plačila po povzetju denar izročite dostavljavcu ob prevzemu paketa. Za vnaprejšnja plačila (s kreditno kartico) vam dostavna služba ne sme zaračunati ničesar, ne kupnine ne kakršnekoli dodatne provizije. Naročeni izdelki bodo odposlani že isti ali naslednji delovni dan, vendar najkasneje v 7 dneh od prejema naročila.

Za dostavo produktov v Sloveniji skrbi podjetje GLS. Paket se dostavi v roku 2-3 delovnih dni. V okviru sodelovanja ponudnik daje možnost, da artiklov kupec ne plača vnaprej. Šele, ko paket dostavi kurirsko podjetje GLS, uporabnik plača artikel ob prejemu, torej po povzetju (z gotovino). Stroški dostave so brezplačni ob nakupu nad 44 €. V nasprotnem primeru znaša poštnina 3,90 € za področje znotraj meja Slovenije.
PROMOCIJSKE KODE ZA POPUST
V sklopu promocijskih akcij je mogoče, da ponudnik kupcu/obiskovalcu pošlje promocijsko kodo. Datum veljavnosti in namen promocijske kode bo ponudnik jasno razčlenil. V primeru nejasnoti glede koriščenja promocijske kode, lahko kupec/obiskovalec pošlje e-sporočilo z zastavljenim vprašanjem na e-naslov: [email protected] Popusti se med seboj ne seštevajo. Za en nakup je možno unovčiti le eno kodo s popustom.
POSTOPEK NAKUPA
Naročanje v spletni trgovini poteka 24 ur na dan, vse dni v letu. Kupec lahko naročila odda preko virtualne košarice. Ob vstopu in naročilu artikla v spletni trgovini se obiskovalcu ni potrebno registrirati, s čimer je uporabniška izkušnja prijetnejša. Do končne izvedbe naročila uporabnika loči samo en korak. Ob izbranem artiklu in dodanem v košarico, uporabnik vpiše samo osnovne podatke (ime, priimek, naslov za dostavo, poštna številka in pošta, telefonska številka in elektronski naslov). Kupcu/obiskovalcu se tako olajša sam nakup, ponudnik pa zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni. Po naročilu prejme kupec pogodbo o nakupu preko e-pošte na svoj elektronski naslov. Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, v kolikor ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti.
SPREMINJANJE NAROČILA
Kupec lahko svoje naročilo prekliče ali spremeni tako, da na spletni strani odda novo naročilo z novimi podatki, na e-mail naslov [email protected] pa pošlje zahtevek za preklic naročila.
ODSTOP OD NAROČENEGA BLAGA
Kupec ima 14 dni časa, da vrne artikel. Kupec mora sam plačati stroške povratnega pošiljanja artikla. V primeru, da ponudnik uporabniku pošlje napačen artikel, stroške povratnega pošiljanja plača ponudnik. Vračilo izdelkov poteka tako, da kupec pošlje obvestilo o vračilu izdelkov na [email protected] Podpora strankam bo kupcu poslala naslov za vračilo paketa in ostale potrebne informacije. Vračilo opravljenih plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejetja pošiljke. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov TRR. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče, prav tako ponudnik ne sprejme vrnjenih paketov z odkupnino.
INFORMACIJE O PRITOŽBENEM POSTOPKU PRI PODJETJU IN INFORMACIJE GLEDE NAČINA VRAČILA
Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: [email protected]), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Za podatke o vračilu pošiljke nas kontaktirajte preko e-naslova: [email protected]

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

V primeru nakupa krem, gelov, serumov je možno preizkusiti 1 izdelek. V kolikor je kupec kupil več istih izdelkov in je uporabljal več kot 1 izdelek, se to šteje za uporabo blaga in izdelkov več ni možno vrniti. V primeru nakupa 1 kozmetičnega izdelka je za reklamacijo potrebno vrniti samo embalažo izdelka. V primeru nakupa več istih kozmetičnih izdelkov, je potrebno vrniti embalažo enega izdelka (ki ga je kupec preizkusil), vse ostale izdelke pa vrniti neodprte, neuporabljene, v originalni nepoškodovani embalaži, na kateri ne sme biti znakov uporabe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne uporabniku. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga.

Kupcu se vračilo kupnine vrne v enaki obliki, kot jo je kupec uporabil pri nakupu. V kolikor je kupec plačal po povzetju se mu denar zaradi lažje sledljivosti nakaže na njegov bančni račun. Kupec lahko v dogovoru s trgovcem zahteva tudi drugačen način vračila plačila in trgovec se bo potrudil ugoditi njegovim željam, v kolikor bo to možno in v skladu z zakonom (bo zagotavljalo sledljivost denarnega toka in bo trgovec imel dokazilo, komu je denar nakazal in zakaj). Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti. Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.
ODSTOP POTROŠNIKA OD POGODBE ZA IZDELKE IZ KOMPLETA
Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za enega izmed artiklov, ki so tvorili komplet, lahko zanj zahteva vračilo kupnine. Potrošnik lahko vrne enega ali več artiklov iz kompleta. Pri odstopu od pogodbe za artikel iz kompleta potrošnik dobi na TRR vrnjen znesek v višini vplačanih sredstev za dotični artikel, ki ga vrača.

V primeru odstopa od pogodbe si trgovina pridružuje pravico do odštetja pridobljenega prihranka. Če je prihranek novega izbranega izdelka večji od prihranka vrnjenega izdelka, se razlike ne vrača, menjava pa se odvije po politiki odstopa od pogodbe za izdelke iz kompleta.
NAPOTKI ZA ODSTOP OD POGODBE
Pri spletnem nakupu si izdelkov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato vam omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost odstopa od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opravite kar čim hitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo:

- previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je izdelek ustrezen
- pri rokovanju z izdelkom lahko pride do poškodb in prask
- nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdelku
- vidne sledi uporabe (prah, dlake, praske, madeži, umazanija) niso primerne za odstop od pogodbe, ker so higiensko oporečne

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanje blaga. Izdelki, kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu poškodovan. V tem primeru gre za uveljavljanje stvarne napake.

V primeru uveljavljanja stvarne napake lahko v roku dveh mesecev od dneva, ko ste napako odkrili, pri čemer od dneva nakupa ne smeta miniti več kot dve leti pri prodajalcu uveljavljate enega izmed naslednjih zahtevkov, ki si ga izberete sami:

- odpravo napake ali
- zamenjavo blaga ali
- vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- vračilo plačanega zneska.

Prodajalca morate seveda o napaki obvestiti, v obvestilu (ki ga posredujete na e-naslov: [email protected]) napako natančno opisati in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Prodajalca lahko obvestite tudi osebno, pri čemer vam mora prodajalec izdati potrdilo. Če napaka ni sporna, bomo čim prej, vendar najpozneje v roku osmih dni, ugodili vaši zahtevi. Če je napaka sporna, pa bomo v istem roku pisno odgovorili na vašo zahtevo. Priporočamo, da obvestilu predložite čim več dokazil (pisnih in slikovnih) iz katerih bo razvidno, da se je izdelek poškodoval preden ste ga prejeli in uporabljali.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kopija pa se avtomatsko pošlje na e-mail naslov kupca. Kupec lahko na zahtevo dobi kopijo pogodbe (naročila) v elektronski obliki na e-mail naslov. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.
NEPREVZEM NAROČENE POŠILJKE
Naročene artikle je kupec dolžan prevzeti v 7 delovnih dneh od prejema elektronskega obvestila o zaključenem naročilu, sms potrditvi opravljenega naročila ali potrditvi po elektronski pošti. V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in se paket po preteku čakalnega roka v paketomatu ali paketni trgovini (5 dni) vrne na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec ima možnost, da trgovca pred iztekom 7 dnevnega roka za prevzem pošiljke pisno (e-mail ali sms) obvesti, da ne bo mogel prevzeti artikla v predvidenem roku, trgovec pa mu v dogovoru z dostavno službo GLS v tem primeru rok za prevzem podaljša za dodatnih 7 dni, torej ima kupec brez dodatnih stroškov 14 dni časa za prevzem pošiljke.

Trgovec se obvezuje, da bo naredil vse v svoji moči, da bo kupca obveščal o možnosti prevzema paketa, kar zajema SMS obvestila (v kolikor kupec pri naročilu vpiše številko mobilnega telefona in se strinja s prejemom SMS obvestil) in e-mail obvestila (v kolikor kupec pri naročilu više številko mobilnega telefona in se strinja s prejemom e-mail obvestil). V kolikor se paket vrne na naslov trgovca, bo trgovec kupca obvestil tudi s klicem na telefonsko številko (v kolikor je kupec telefonsko številko zapisal pri naročilu in dovolil obveščanje preko te številke) in mu ponudil spodaj navedene rešitve.

Kupec je v primeru ne-prevzema (če se pošiljka vrne na naslov trgovca) po 7 (ali 14 dneh v primeru podaljšanja) odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja/vračila artiklov podjetju ter pogodbene kazni, ki pokriva strošek pošiljanja, pakiranja in administracije. V primeru enega ne-prevzema se lahko kupec izogne plačilu pogodbene kazni in ostalih stroškov tako, da v dogovoru s trgovcem ponovno naroči isti izdelek in ga prevzame. V tem primeru ne plača nobenega drugega dodatnega stroška. V primeru dveh ne-prevzemov (kupec dvakrat naroči in dvakrat ne prevzame paketa) bo trgovec na podlagi pravice do svobodne odločitve pri sklepanju pogodbenih razmerij kupcu onemogočil plačilo po povzetju, kupec pa se lahko izogne plačilu pogodbene kazni in stroškov tako, da naroči isti izdelek in ga plača vnaprej (kreditna kartica) v roku od 5 delovnih dni od vrnitve drugega paketa na naslov trgovca.

V kolikor kupec, ki enkrat ni prevzel pošiljke, ne želi ponovno naročiti, mu trgovec pošlje položnico za nastale stroške, ki znašajo 3,9 eur za poštnino do kupca, 3,9 eur za vračanje paketa nazaj trgovcu in pogodbeno kazen, ki znaša 2 eur, torej skupaj 9,8 eur. V kolikor kupec, ki je dvakrat naročil pošiljko in je ni prevzel, ne želi ponovno naročiti in plačati vnaprej, mu trgovec pošlje položnico za nastale stroške, ki znašajo 7,8 eur za dve poštnini do kupca (2 x 3,9 eur), 7,8 eur za dvakratno vračanje paketa nazaj trgovcu (2 x 3,9 eur) in pogodbeno kazen, ki znaša 5 eur, torej skupaj 20,6 eur.

V primeru, da kupec ne poravna pogodbene kazni in stroškov, za katere mu trgovec posreduje položnico, se primer preda pravni službi, ki bo po našem pooblastilu nadalje urejala izplačilo in izterjavo nastalih stroškov in škode. Kupec je v tem primeru odgovoren tudi za plačilo vseh nastalih sodnih stroškov in stroškov pravne službe, pogodbena kazen pa v primeru izterjave preko pravne službe zaradi dodatnih stroškov (administracija, pošiljanje izvršbe) znaša 20 eur. Skupen strošek

izterjave stroškov preko pravne službe znaša 20 eur (pogodbena kazen) + strošek poštnine do kupca (3,9 eur za eno pošiljanje ali 7,8 eur za dva pošiljanja) + strošek vračanja paketa k trgovcu (3,9 eur za eno pošiljanje ali 7,8 eur za dva pošiljanja) + skupni sodni stroški.
POSTOPEK NAKUPA
Nakup na spletni strani izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo.

- Izbira artikla: V obrazcu za naročilo izberete ustrezen izdelek oz. količino, ki jo želite naročiti. Pred klikom na gumb za naročilo so vam na spletni strani vedno dostopni podatki o izdelku, ki ga naročate.

- Potrditev naročila: Ko oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na vpisani e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu z vsemi podatki glede vrste izdelka, količine, končne cene in datuma dostave.

- Preklic naročila: Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. Trgovec ob prejemu potrditve o naročilu pregleda stanje zalog oz. možnost dobave. Če artikla ni mogoče dobaviti v napisanem roku se kupca o tem obvesti na vpisano telefonsko številko oz. e-mail naslov. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da odgovori na e-mail, ki ga je prejel ob naročilu.

- Odprema blaga: Trgovec v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago z dogovorjeno metodo pošiljanja.

- Obveščanje o prispeli pošiljki: Če dostavna služba prejemniku ne more vročiti pošiljke, lahko prejemnik v roku 5 dni pošiljko prevzame na sebi najbližjem paketomatu ali paketni trgovini GLS. V tem primeru bo dostavna služba prejemniku v poštnem nabiralniku ali z SMS obvestilom pustila obvestilo o pripeli pošiljki.
POSTOPEK PREVERJANJA PODROBNOSTI O NAROČILU
Kupec ima pred nakupom možnost preveriti vsebino naročila. V obrazcu za naročilo je možno v vsakem trenutku pred naročilom preveriti:

- Ime, priimek in naslov kupca
- Telefonsko številko in e-mail naslov kupca
- Vrsto naročenega blaga (artikel)
- Količino naročenega blaga
- Ceno naročila
- Stroške pošiljanja

Ko kupec odda naročilo na vpisan e-mail naslov dobi povzetek s podrobnostmi naročila, ki prav tako vsebuje vse zgoraj naštete informacije in predviden rok dobave. Kupec lahko v delovnem času podjetja preveri stanje in podrobnosti o svojem naročilu preko e-maila: [email protected]
OBVEŠČANJE STRANK (E-NOVICE)
S prijavo na e-novice se uporabnik strinja, da ga ponudnik obvešča o novostih in akcijah. Ponudnik se zavezuje, da e-naslova uporabnika spletne strani ne bo posredoval 3. osebi ali e-naslov kako drugače zlorabil. Ponudnik uporabniku omogoči, da se kadarkoli odjavi od e-novic spletne trgovine.
PODATKI O PODJETJU IN KONTAKT
BOTOX POWER LIMITED
20-22 Wenlock Road, London, England, N1 7GU
E-pošta: [email protected]
Nazadnje posodobljeno: 01.2.2020

2018-2020 © Botox Power Limited. Vse pravice pridržane.

Splošni pogoji poslovanja | Politika zasebnosti | Obvestilo o piškotkih
Made on
Tilda